Tech

Elképesztő dolgot fog tudni a legújabb Windows

A Microsoft tavaly októberben mutatta be a Windows 10X nevű operációs rendszert, amit kifejezetten kétkijelzős eszközökhöz, főleg laptopokhoz terveztek. A szoftver élesben az idei év végén megjelenő Surface Neo laptopon mutatkozik be először, ami a Microsoft első olyan eszköze, ami egyszerre használható laptopként és táblagépként. A rendszer stabil verziója is csak ekkora készül el.

Miután a napokban a Surface Duo mobilról is egyre több pletyka kezdett el szivárogni, a cég megosztott pár információt az eddig mellőzött Windows 10X-ről is.

A rendszernek mindössze legfeljebb 90 másodperc kell majd ahhoz, hogy frissítse magát.

Igaz, a Windows-frissítések letöltése nem szokott vészesen sok időt igénybe venni, ha valamilyen kisebb biztonsági csomagról van szó, de már majdnem mindenkivel előfordult olyan, hogy fél óráig nem nyúlhatott hozzá a gépéhez.

Mint kiderült, a Windows 10X teljesen másképp fogja kezelni a frissítéseket: először letölti azokat, majd offline partícióról végzi el a műveletet az eszköz újraindítása előtt. Amikor a felhasználó újraindítja a rendszert, a szükséges információk az új partícióra migrálódnak, és ott aktiválódnak az újraindításhoz.

A kérdés már csak, hogy várható-e hasonló módszer a sima Windows 10-hez, mert abban biztos sokan örülnének egy ilyennek.

(Kiemelt kép: Microsoft)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik