Tech

Retteghet a Huawei, a Xiaomi hivatalosan is megérkezett Magyarországra

A Xiaomi termékei ugyan eddig is elérhetők voltak Magyarországon, hiszen már több üzlet is kínálja a kínai gyártó elektronikai eszközeit, a külföldi webshopokról nem is beszélve, de hivatalos jelenlétről eddig nem nagyon lehetett beszélni. Ez változott meg szeptember elején, mikor Wagner Tibort nevezték ki a Xiaomi Technology country managerévé, többek között azzal a feladattal, hogy felügyelje a vállalat hazai terjeszkedését. Bár kezdetben úgy tűnt, hogy Wagnernek egyedül kell vinni a cég dolgait, az első lépéseket követően a Xiaominál rábólintottak a csapatépítés megkezdésére is, így jelenleg már két értékesítési manager dolgozik a county manager mellett és decembertől munkába áll egy marketing manager is.

Ennek köszönhetően mostantól a gyártón keresztül jelennek meg Magyarországon a Xiaomi készülékei, ami nemcsak azt jelenti, hogy probléma esetén meg lehet keresni a hazai képviseletet, de a márka jóval erősebben jelen lesz a hazai mobilszolgáltatók kínálatában is. Wagner csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében nemcsak a Xiaomi hivatalos jelenlétét jelentette be, de két konkrét terméket is bemutatott, amik nemcsak független formában lesznek elérhetők a nagyobb áruházak kínálatában, de

ott lesznek a mobilszolgáltatóknál is.

A középkategóriás, 72 000 forintról induló Redmi Note 8T egyaránt megjelenik a Telekom, a Telenor és a Vodafone kínálatában, és hamarosan érkezik a Mi Note 10 is, a gyártó legújabb, 108 megapixeles főkamerával szerelet, összesen öt hátlapi szenzorral rendelkező csúcstelefonja, ami a Telekomnál és a Vodafone-nál biztos elérhető lesz, de Wagner kihangsúlyozta, hogy folynak a tárgyalások, és hamarosan szeretnének bejelenteni egy harmadik szolgáltatót is, amin keresztül megvásárolható lesz a telefon.

Fotó: Xiaomi

A Xiaomi kiváló készülékeket gyárt, nemcsak okostelefonokat, a hazai country managernek pedig célja, hogy a cég portfóliójából egyre több termék legyen hivatalosan elérhető Magyarországon. A jó minőségű, de elérhető árú Xiaomi készülékek (az iPhone 11 Pro Max kameráit kenterbe verő Mi Note 10 kétszázezer forintról indul itthon) hivatalos forgalmazása a vásárlóknak mindenképpen jó hír, a többi gyártónak pedig komoly konkurenciát jelent. Főleg a Huawei aggódhat, hiszen a Xiaomi telefonjai nagyon gyorsan kitölthetik azt az űrt, amit az ameriai szankciókkal sújtott Huawei mobilok hagynak maguk után.

A Donald Trump által fekete listára tett cég még szeptemberben mutatta be a Mate 30 termékcsaládot, ami azóta sem kapható Európában, hiszen az amerikai korlátozások értelmében semmilyen Google alkalmazás nem található meg rajtuk, és így nem nagyon rúghatnak labdába az olyan piacokon, ahol minden más készülék rendelkezik ezekkel a ma már nélkülözhetetlen szolgáltatásokkal.

A Xiaomit ezzel szemben ilyen korlátozás nem sújtja, és a Huawei hiába igyekszik saját alkalmazásbolttal orvosolni a helyzetet, ezt véghez vinni rengeteg idő, miközben a Mate 30 Pro képességivel veteksző Mi Note 10 nemcsak rendes Androiddal, Google-térképpel, Gmaillel, YouTube-bal és egyéb appokkal előre telepítve érkezik a magyar piacra, de a Huawei legújabb csúcstelefonjánál jó százezer forinttal olcsóbban is, ami sok Huawei felhasználót meggyőzhet arról, hogy bizalmat szavazzon a másik kínai márkának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik