Tech

Olcsón megúszta az Apple, hogy szándékosan lassította az iPhone-okat

Még 2017 végén robbant a hír, hogy az Apple szoftveresen visszafogja azon telefonok teljesítményét, amiknek elöregedett, hideg, vagy lemerülés közeli állapotba került az akkumulátora, ezzel elkerülve, hogy a telefonok teljesen váratlanul kikapcsoljanak. Ekkor több felhasználó is pert indított, többek közt francia aktivisták is benyújtottak egy keresetet a cég ellen.

Az ügy nemrég lezárult, a francia versenyhivatal (DGCCRF) úgy határozott, hogy 25 millió euróra (kb. 8,4 milliárd forint) bünteti az Apple-t, írja az Engadget. A cupertinóiak ezt a kisujjukból is kirázzák, főleg hogy a 2020-as pénzügyi év első negyedévét (2019 negyedik naptári negyedévét) 91,8 milliárd dollárral (körülbelül 28,2 billió forint), a valaha elért legnagyobb értékesítési árbevételével zárták.

A hatóság közleménye szerint nem magáért a lassítás gyakorlatáért jár a bírság, hanem mert annak tényéről nem tájékoztatták a felhasználókat. A pénz kifizetése mellett továbbá arra utasították a céget, hogy hivatalos francia oldalukon egy hónapon át legyen olvasható erről szóló közlemény.

Börtön járhat az Apple vezetőinek a lassított iPhone-ok miatt
Francia aktivisták mentek neki az almás cégnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik