Tech

Teljesen megújul az Apple Térképek

Bár az Apple Térképek az évek során sokat fejlődött, hibái és hiányosságai miatt sosem vált a Google Térkép igazi vetélytársává. A vállalatnál bíznak benne, hogy az alkalmazás teljes átalakításával ez változhat – írja a TechSpot.

A legújabb frissítés csütörtökön kezdett elrhetővé válni az Egyesült Államokban. Az újradizájnolt app tesztelési céllal tavaly már bizonyos államokban kipróbálható volt, az elkövetkező hónapokban pedig Európában is meg fog jelenni.

Kép: Frank Duenzl / picture alliance / dpa Picture-Alliance

Az Apple Térképek 2012 óta elérhető, a megjelenés viszont nem volt sikeres: az alkalmazás rengeteg hibát tartalmazott. Ezeket csak részben sikerült kijavítani, 2018-ben pedig bejelentették a teljes átalakítást. Az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy a nem műholdas nézetben is sok kis részlet fog kirajzolódni,

de a gyorsaságban és a navigációban is javulás várható.

A térképhez egy, a Google Utcaképhez hasonló funkció is készült, ez a Look Around (Nézz körbe). Ebben egyelőre csak bizonyos amerikai nagyvárosok láthatóak, de a cég azt ígéri, hogy bővíteni fogják a rendszert. Eddie Cue, az Apple Internet Software and Services igazgatóhelyettese szerint a legjobb és legbiztonságosabb térképappot akarják létrehozni, ehhez pedig teljes újjáépítésre volt szükség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik