Tech

Még hasznosabbá válik a Google Térkép

Több millió felhasználó számára nélkülözhetetlen eszköznek számít a Google Térkép a mindennapokban, nem meglepő, hogy a keresőóriás kiemelt figyelmet szentel ezen terméke finomítására. A cég egy új, éppen készülő eszközével azok dolgát is szeretné megkönnyíteni, akik éjszaka közlekednek – főleg, ha gyalog kell távokat megtenniük a sötétben.

A leggyakrabban látogatott, ismerős környékeken minden bizonnyal tudjuk, hogy melyek a biztonságos utcák, amelyeken keresztül a leggyorsabban juthatunk el a célpontig. Nehezebb a dolgunk éjszaka egy olyan helyen, ahol sosem, vagy csak ritkán járunk, főleg ha az utca világítása is hagy maga után kivetnivalót.

A Google Térkép 10.31.0-ás béta verziójának forráskódja szerint a jövőben az androidos mobilappban

megjelenik egy plusz réteg, ami jelöli, hogy mely utcákon jó a világítás.

A „Lighting” néven említett „biztonsági réteg” a leírás szerint a jól világított tereket erős sárgával jelöli majd, a gyengébb fényviszonyokat pedig halványabb sárgával prezentálja.

Az XDA Developers több erre utaló jelet is felfedezett a sorok közt, bár azt nem sikerült kideríteni, hogy konkrétan mikor fog megérkezni a funkció minden felhasználó számára.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik