Tech

Nem mindenki fog örülni a YouTube változtatásának

Márciustól kezdve kötelező érvénnyel a YouTube új kezelőfelülete lesz látható a videómegosztó asztali böngészős verziójában. A felhasználók jelenleg maguk dönthetnek arról, hogy a régi (2017 előtti) vagy az új felületet szeretnék látni, ám a következő hónaptól kezdve előbbit teljesen elérhetetlenné válik, és nem lesz választási lehetőség. A keresőóriás többek közt azzal indokolja a lépést, hogy több új funkció is csak az új dizájnnal működik megfelelően.

Az új felület egyrészt letisztultabb, modernebb megjelenésű, és a sötét módot is támogatja. Tavaly novemberben a kezdőoldalon listázott videók bélyegképének méretét is megnövelték, így a felhasználó jobban szemügyre veheti, milyen tartalmat indíthat el. Ezzel együtt a tervezők eltávolítottak pár kategóriát is. A

Forrás: Google

Ahogy a 9to5Google megjegyzi, a Google már 2017 óta eszközöl kisebb-nagyobb változásokat a YouTube megjelenésében, hogy az minél inkább illeszkedjen az egységes Material Design formanyelvhez, ami a cég legtöbb szolgáltatására már jellemző. A Gmail és a Google Naptár 2018-ban átesett egy kiadósabb ráncfelvarráson, ezért meglepő is, hogy a videómegosztó sorra kerülésére ennyit várni kellett.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik