Tech

Fontos változást jelentett be a YouTube

A YouTube hétfőn bejelentette, hogy az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) irányelveinek jobban megfelelő, hatékonyabb szabályzatot készít a gyerekeket ábrázoló tartalmak kezelésével kapcsolatban. A szakértők szerint a döntés jelentős hatással lesz a tartalomkészítőkre és magára a videóplatformra is.

A cég tavaly szeptember óta figyelmezteti a videósokat a közelgő változásokra, miután az anyacég Google-nek 170 millió dollár büntetést kellett kifizetnie az amerikaiak online gyermekvédelmi törvényének (COPPA) megsértése miatt.

Az új előírások szerint a készítőknek egyértelműen jelezniük kell, ha gyermekeknek szánt videóról van szó. Az ilyen jellegű tartalmakon nem helyeznek el célzott hirdetéseket, és a hozzászólás lehetőségét is letiltják. A gyermekeknek készült videók megtekintőiről nem gyűjtenek adatokat.

A cég továbbra is terjeszti majd a kifejezetten kiskorúaknak készített YouTube Kids app használatát, amiben többek közt a nézhető tartalmakat is korlátozhatják és szűrhetik a szülők.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik