Tech

Ilyen spéci hűtőt még biztos, hogy soha nem látott

A nagy tech expókon, mint amilyen a berlini IFA, általában az olyan újdonságok kerülnek a középpontba, mint a Samsung frissen bejelentett 8K-s QLED tévéje, vagy az Asus ultrabookja, ahol a touchpadet keresztezték a numerikus billentyűzettel. A nagy cégek ugyanakkor nemcsak az ilyen „klasszikus” kütyüket mutatják be a standjaikon, de az egyre okosabb és extrémebb háztartási eszközeiket is, amik nem egyszer már az internetre kapcsolódva igyekeznek kiszolgálni a tulajdonosaik igényeit.

Már nem sci-fi Vasember mindent tudó otthona
Ami tíz éve meg futurisztikusnak hatott, az ma már létező technológia, és a közeljövőben ugyanúgy a mindennapok részévé válhat, mint egy lapostévé.

Az éve elején külön cikkben számoltunk be arról, hogy az LG milyen megoldásokkal várja azokat a vásárlókat, akik olyan okosotthont akarnak magunknak, mint amilyen Tony Starknak van a Vasember-filmekben, és az akkor bemutatott háztartási gépek mellé most egy újabb „családtag” érkezett, egy olyan ultramenő szerkezet, amit a dél-koreai vállalat kifejezetten azoknak a vagyonosabb felhasználóknak tervezett, akik élnek-halnak a borokért, és komoly figyelmet fordítanak arra, hogy

megfelelő helyen és körülmények között tárolják őket.

Akár 65 üveg is elfér a speciális hűtő tárolóiban – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

A felső kategóriás Signature márkanév alá tartozó speciális borhűtő a nagyobb hagyományos frigók méretével vetekszik, és nem kevesebb, mint 65 üveg nedű tárolható benne. A minimalista dizájnnal megáldott fémesen szürke szerkezet ráadásul fel van szerelve a legmodernebb technológiákkal.

A felső ajtót megkocogtatva odabenn felkapcsolnak a fények,

így anélkül vethetünk egy pillantást a gyűjteményünkre, hogy ki kellene nyitni a hűtőt, és ha konkrét céllal érkeztünk, akkor rögtön három lehetőségünk is van arra, hogy hozzáférjünk a hűtő tartalmához.

Odabenn is csúcstechnika dolgozik – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

Egyrészt szimplán megragadhatjuk az ajtót és kinyithatjuk, viszont, ha szeretnénk lenyűgözni a vendégeket, akkor hangvezérléssel is kérhetjük a szerkezetet, hogy táruljon fel, illetve amennyiben a hűtő mozgást érzékel, akkor a gép aljába szerelt apró kivetítő egy Door Open feliratot vetít a padlóra, amit a lábunkkal letakarva azonnal kinyílik a felső ajtó és máris hozzáférhetünk a benn hűlő üvegekhez.

A felirat csak akkor jelenik meg, ha mozgunk a hűtő előtt – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

Az LG ugyanakkor nemcsak arra figyelt, hogy ilyen látványos megoldásokkal lássa el a hűtőjét, az ajtó mögött is egészen figyelemreméltó technológia dolgozik. Az úgynevezett Multi Tempreature Control funkciónak köszönhetően a szerkezet képes arra, hogy eltérő hőmérsékletre hűtse az ugyanazon légtérben található, de eltérő polcokon pihenő palackokat – ha hidegebben szeretjük a vöröset, mint például a fehéret vagy a pezsgőt, a hűtő megoldja, hogy mindig a számunkra ideális állapotban fogyaszthassuk őket, annak ellenére is, hogy végig egy helyen tároltuk őket.

A hűtő felső része polcos megoldású, de a nagy ajtó alatt található két másik rekesz, az egyik egy hagyományos hűtő rész, ahol egy mély, kézzel kihúzható fiókot kapunk, a másik viszont egy apró gombot megnyomva nyitható. Ez a borhűtő fagyasztó része, és gombnyomásra nemcsak a rekesz gördül ki a lábunk elé, de egy szerkezet meg is emeli a benne található, átlátszó műanyagból készült tárolót, hogy

ne kelljen túl mélyre hajolni a tartalmáért.

A hűtőláda kiemelkedik, hogy ne kelljen lehajolni hozzá – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

Az LG ezen hűtője ugya a Signature család tagja, tehát abszolút prémium kategória, meglehetősen borsos árcédulával, bár az még az IFA-n sem derült ki, hogy ez a speciális hűtő kapható lesz-e Magyarországon, és ha igen, akkor mikortól és mennyiért – persze azon meglepődnénk, ha hosszú sorokban állnának a jelentkezők, akiknek valóban szüksége van egy ilyen, egészen különleges berendezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik