Tech

Hasznos újdonságot kapott a Google Térkép

A Google apró, ám annál kényelmesebb funkciót tett elérhetővé a Térkép androidos mobilappjában. Már adott a lehetőség, hogy a felhasználók egyenesen a térképszolgáltatáson belül kezeljék és szerkesszék nyilvános profiljukat. Ezen a felületen korábban csak a Helyi Idegenvezetők (Local Guides) program résztvevői ellenőrizhették az egyes pontokat, de nem változtathattak nevet, vagy profilelírást.

Fotó: 24.hu

Az új Saját profil fület a kijelző bal oldaláról előhívható beállítások közt találjuk, itt változtathatjuk meg a nevünket, fotónkat, leírásunkat, és különféle adatvédelmi beállításokat is rögtön elérhetünk. Könnyen szabályozható, hogy mások mit lássanak rólunk: elrejthetők az eddigi hozzájárulások, vagy letiltható a profilunk láthatósága az üzletek számára. Az újítás fő előnye, hogy nem kell számítógép elé ülni, hogy ezeket a beállításokat elvégezhessük.

Az új profiloldalt szerver oldalon kapcsolta be a Google, így idővel mindenki számára megjelenik, de lehetséges, hogy az app legfrissebb verziójában sem látható még egyeseknél. Egyelőre nem tudni, hogy iOS-es eszközökre mikor érkezik meg.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik