Tech

A magyarok is imádni fogják a Google Térkép új funkcióját

Hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhető lesz a Google Térkép új funkciója, amely ötven idegen nyelven kimondja az általunk keresett helyiségnevet vagy címet külföldi utazásaink során.

Külföldi utazások alkalmával könnyen előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk tájékozódás közben. Sokunknak ismerős lehet például az a szituáció, amikor a taxisofőrnek szeretnénk megadni az úti célunkat, vagy gyalogosoktól akarunk útbaigazítást kérni, de nem beszéljük a nyelvet.

Ezekre a helyzetekre nyújt segítséget a Google új fejlesztése, ami a Google Fordító és a Google Térkép előnyeit egyesíti. A keresőcég egy új fordító funkciót adott a Térképhez, amelynek segítségével elkerülhetjük az ilyen, és ehhez hasonló stresszes szituációkat, hiszen a telefonunk kimondja helyettünk a keresett úticél nevét a kért idegen nyelven.

Ehhez csak koppintsunk a kiválasztott hely vagy úti cél mellett található új kihangosító gombra, ami hangosan elmondja azt az adott nyelven. Ha pedig beszélgetni is szeretnénk, a Térkép egy lépésben átirányít minket a Google Fordító alkalmazásba.

Forrás: Google

Az úgynevezett text-to-speech technológia automatikusan felismeri a telefon nyelvi beállításait, és ez alapján meghatározza, hogy mely helyeken lehet szükségünk fordításra. Például, ha a telefonunkon alapbeállításként a magyar nyelvet használjuk, és egy Tokióban található helyre keresünk rá, a találat mellett látni fogjuk a kihangosító gombot is, amely valós idejű fordítást ad a keresett hely nevére.

Az új funkció folyamatosan kerül bevezetésre november során. Jelenleg 50 nyelvet támogat, a későbbiekben pedig további nyelvekre is kiterjed majd. A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik