Tech

Így viseli a házi őrizetet a Huawei pénzügyi igazgatója

A Huawei weboldalán publikált nyílt levelet Meng Van-csóu, a vállalat pénzügyi igazgatója, akit éppen egy évvel ezelőtt tartóztattak le a kanadai hatóságok az Egyesült Államok kérésére.

Meng azóta házi őrizetben van, ugyanakkor rengeteg támogatást kap a közösségi médiában, amiért hálás és ez ad neki erőt.  Élete teljes fordulatot vett, a korábban „a legelfoglaltabb üzletasszonynak” titulált pénzügyi vezető jelenleg egy vancouveri ingatlanban többek között olvasással és festéssel tölti mindennapjait. A Huawei álláspontja szerint Meng Van-csóut alaptalanul tartják fogva, a vállalat minden jogi lépést megtesz az őt és a céget érő alaptalan amerikai vádak és jogtalan intézkedések miatt.

„Az elmúlt egy évben tapasztaltam félelmet, fájdalmat, csalódást, reménytelenséget, szenvedést és küszködést. Azonban egy év alatt megtanultam elfogadni a helyzetemet. Nem félek többé az ismeretlentől. A napok annyira lassan telnek, hogy van időm teljes könyveket kiolvasni és olajfestményeket készíteni. Erre korábban sosem volt időm. Már nem érzem magam távol az otthonomtól. Nem félek az előttem álló nehéz úttól sem. Személyi szabadságomban ugyan korlátoznak, de a lelkem továbbra is szabad. Az elmúlt egy évben sokat segített kollégáim, és a Huawei felhasználóinak és partnereinek támogatása és biztatása, akik továbbra is bíznak bennünk, támogatnak és várnak vissza” – írja levelében Van-Csóu, ami teljes terjedelmében a Huawei weboldalán olvasható, ezen a linken.

A Huawei továbbra is kiáll a jelenleg házi őrizetét töltő pénzügyi igazgató mellett, és minden jogi lépést megtesz az alaptalan amerikai vádak és jogtalan intézkedések miatt. A Huawei álláspontja szerint a kanadai törvények alapján a felhozott vádakban megfogalmazott tevékenységek nem tekinthetők bűncselekménynek, ezért a kanadai hatóságok nem adhatják ki az Egyesült Államoknak Meng Van-csóut.

Szinte csak Apple-termékek voltak a Huawei alapító lányánál
Úgy látszik, az alapító lánya az iPhone 7 Plust is szereti.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik