Tech

Ezeket az appokat szeretnék a legtöbben feltörni

Olyan időket élünk, amikor még a nagy cégek legnépszerűbb szolgáltatásaiban is akad néha egy-egy meredekebb sebezhetőség, ezért nehéz meghatározni, hogy melyik választás lenne a legbiztonságosabb. És persze az sem elhanyagolható szempont, hogy mely appokat támadják legszívesebben a kiberbűnözők. Ha egy adott mobiltípust több hacker szemel ki magának, akkor nagyobb is rá az esély, hogy valaki sikerrel jár.

A Case24 telefontokgyártó rangsorolta, hogy mely applikációk és okostelefonmárkák a kiberbűnözők kedvenc célpontjai – ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek a legkevésbé biztonságosak, de az biztos, hogy a leginkább vonzzák a rosszakarókat. A tanulmányban csak az Egyesült Államok, illetve az Egyesült Királyság területén élő felhasználókat és készülékeiket vizsgálták.

Forrás: Case24

A jelentés szerint az iPhone-felhasználókat sokkal nagyobb eséllyel célozzák meg, mint a Huawei-készülékek tulajdonosait. Emellett több mint 50 ezer amerikai netező keres rá arra havonta, hogyan lehet feltörni egy iPhone-t, ez is bizonyítja, hogy sokak fantáziáját mozgatja a dolog. A brit keresési lista alapján az LG, Nokia és Sony telefonjait szeretnék legkevésbé feltörni.

A Samsung mobilok nem annyira csábító célpontok a hackerek számára, mint az iPhone-ok, de még mindig másodikként következnek a leggyakrabban célzott mobilok listáján az almás modellek után. Mivel az Apple és a Samsung számítanak a legnépszerűbb márkáknak az USA-ban, ezért nem olyan meglepően alakulnak a számok.

Mobilapplikációk terén az Instagram, a Snapchat és a WhatsApp vezet, utánuk következik a YouTube, a Twitter, a Messenger, a Gmail, a Facebook, az Amazon és a Netflix.

Forrás: Case24

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik