Tech

Ezt tudja 20 millióért az Apple eddigi legerősebb gépe

Az Apple elkezdte árusítani a júniusban bejelentett új Mac Prót, ami nem csak, hogy teljesen új külsőt kapott, de specifikációk terén is erős számokkal dobálózik. A megosztó külsejű „sajtreszelőről” egy könnyű mozdulattal lerántható az alumíniumház, így láthatóvá válnak benne a komponensek.

Ahogy írtuk korábban is, ennek viszont megvan az ára: Magyarországon 2 249 990 forintról indul a gép csak magában.

Persze ez csak a kiindulópont, ennél sokkal többet kell fizetnie annak, aki a legerősebb specifikációkkal szeretné az alapgépet a magáénak tudni. Az Apple oldalán összeállítottuk a lehető legdurvább elképzelhető konfigurációt: 2,5 GHz-es, huszonnyolc magos Intel Xeon W processzorral, 1,5 TB (12 x 128 GB) DDR4 ECC memóriával, két Radeon Pro Vega II Duo grafikus processzorral, 4 TB-os SSD-tárolóval, és hozzácsaptunk még egy Apple Afterburner kártyát (728 000 forintért), egy Final Cut Pro X-et 99 990 forintért, valamint 72 990 forintért a Logic Pro X-et. Kértünk még a gépre rozsdamentes acélváz kerekeket 145 600 forintért, valamint Magic Mouse 2 és Magic Trackpad 2-őt 37 990 forintért.

Ekkor jártunk minden kapható földi jóval összesen 19 440 360 forintnál, ami még többre jönne ki, ha 8 TB-os SSD-tárolót jelölünk meg, de ez egyelőre még nem választható a magyar oldalon, ahogy a Radeon Pro W5700X grafikus processzor 16 GB GDDR6 memóriával, valamint a két Radeon Pro W5700X grafikus kártya egyenként 16 GB GDDR6 memóriával sem.

Lehet még hozzá vásárolgatni

Nemcsak az alapgépért kell súlyos pénzeket kicsengetni azoknak a kreatívoknak, akik leginkább ki tudják használni a képességeit, de a „sajtreszelőhöz” kapható kiegészítők is borsos áron szerezhetők be. A géphez ajánlott 32 hüvelykes Pro Display XDR Retina monitor 1 899 990 forintról indul (a Nanotexturált üveg változat 2 249 990 forint), ehhez kapható egy 389 990 forintos Pro Stand nevű állvány is, amivel a Pro Display bármilyen munkakörnyezetbe beilleszthető, a kívánatos magassággal, dőlésszöggel és tájolással, valamint VESA-rögzítőadapter 77 990 forintért. Így a legfullosabb szett monitor téren még további 2 717 970 forintot jelent.

Persze azért érdemes megjegyezni, hogy a csillagászati összegű sajtreszelő nem az átlagfelhasználókat célozza: azoknak a kreatívoknak, grafikusoknak, videósoknak szánják, akik ki is tudják használni a durva specifikációkat – gondoljunk mondjuk az animációs filmeket készítő Pixar stúdióra, ne pedig egy gmailező, facebookozó mezei netezőre.

Bődületes, mit pakolt az Apple az eddigi legerősebb Mac gépbe
Az új Mac Pro ugyan olyan, mint egy sajtreszelő, de a belseje csodákat rejt.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik