Tech

Most az Apple kezdi másolni a Samsungot

A J.P. Morgan elemzőcég szerint az Apple 2021-től kezdve stratégiát vált, és az eddigi egy helyett két alkalommal mutat be új csúcsmobilokat, legalábbis erre utalnak a cég beszállítóinak dokumentumai. Az androidos gyártóknál ez már bevett szokás, elég csak a Samsungra, vagy a Huawei-re gondolni, akik az év első, illetve második felében rántják le a leplet újdonságaikról. Épp ezért a váltás segíthet az Apple-nek abban, hogy nagyobb rugalmassággal változtathasson portfólióján egy éven belül. Emellett úgy tűnik, az újdonságok mellé ingyen csomagolt AirPods vezeték nélküli fülhallgató is járhat.

Az Apple 2011 óta rendszerint szeptemberben, vagy októberben tartja meg az aktuális iPhone-ok bemutatóját, épp az ünnepek előtt.

Ha a cupertinóiak valóban évente kétszer dobnak piacra új készülékeket, jelentős változást hozhat, hiszen az iPhone az Apple legfontosabb termékvonala.

A 2020-as őszi bemutatón egyébként négy új iPhone-modellre lehet számítani, ami már szintén előrelépés ahhoz képest, hogy 2017 óta hagyományosan három almás mobil mutatkozik be. Források szerint jövő tavasszal egy kimondottan olcsó iPhone is jöhet, a jövő ősszel érkező négy modell előlapjait kivétel nélkül OLED-panel borítja majd.

Valószínű a kijelzőméretek növelése is, a 2020-as szériában 5,4 hüvelyktől kezdve 6,7 hüvelykes méretű modellek közül lehet majd választani, ami kiterjeszti az eddig jellemző 5,8-6,5 hüvelykes skálát. Az elemzők szerint a szélesebb méretválaszték, illetve az 5G-támogatás miatt több felhasználó dönthet majd a régebbi készülékek leváltása mellett.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik