Tech

Szinte csak Apple-termékek voltak a Huawei alapító lányánál

Úgy tűnik, hogy a Huawei egyik legfontosabb embere meglehetősen nagy Apple-rajongó. A Business Insider cikke szerint a napokban hozták nyilvánosságra, hogy milyen eszközöket találtak a tavaly decemberben Kanadában letartóztatott globális pénzügyi igazgatónál, Meng Van-csóunál.

A Huawei alapító lányánál egész pontosan egy iPad Pro, iPhone 7 Plus és egy MacBook Air volt a Huawei Mate 20 RS mobilja mellett. Van-csout azóta is őrizetben tartják.

Letartóztatták a Huawei globális pénzügyi igazgatóját Kanadában
Meng Van-csóu a kínai távközlési óriásvállalat alapítójának lánya.

Az ügy azért különösen kényelmetlen, mert nemrég a Huawei két dolgozóját is megbüntették, amiért iPhone-ról tettek közzé tweetet a cég hivatalos profilján, ezzel súlyosan károsítva a cég imázsát. Mint kiderült, hogy az egyébként külsős cégnél dolgozó közösségimédia-menedzsernek gondjai akadtak asztali számítógépével, ezért egy közelben található iPhone-t kapott fel éjfél előtt. Ugyan a munkát kiszervezték, a Huawei részben a házon belüli menedzsmentet is okolja, mivel azok nem reagáltak kellően hamar. Az incidens után két alkalmazottat is lefokoztak, a fizetésüket pedig 700 dollárral (kb. 200 ezer forint) csökkentették.

(A kiemelt képen Meng Van-csou. Fotó: Don MacKinnon / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik