Tech

Vírusos lehet a népszerű csevegőben kapott videó

A Facebook által birtokolt WhatsApp napjaink egyik legnépszerűbb csevegőszolgáltatása, nem meglepő, hogy egyre vonzóbb célpontot jelent a kiberbűnözők számára. Nemrég írtunk arról, hogy egy sérülékenységnek köszönhetően kártékony GIF-fel támadták a felhasználókat, majd ugyanígy októberben a WhatsApp beperelt egy izraeli céget, mert egy általuk fejlesztett kémprogram a csevegő egyik sérülékenységét kihasználva képes volt vírust juttatni a telefonra.

A GBHackers on Security biztonsági szakemberei újabb sebezhetőséget fedtek fel a csevegőben, ami az androidos és iOS-es mobilappot egyaránt érinti. A rosszakarók egy bugot kihasználva egy speciális mp4 fájl segítségével képesek beférkőzni az áldozat eszközére, ahonnan személyes adatokhoz férhetnek hozzá. Emellett a távolból arra is van lehetőségük a támadóknak, hogy további kártékony kódokat futtassanak.

A közösségi óriás elismerte a sérülékenység létezését, és azt ajánlják, hogy frissítsük mielőbb az alkalmazás legfrissebb verzióját, ami már tartalmazza a hiba javítását.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik