Tech

Egyre több oka van félni a Facebooknak

A Sensor Tower friss adatai szerint a TikTok nevű mobilapp átlépte az 1,5 milliárdos letöltési számot, összesen ennyien telepítették készülékükre az alkalmazást az App Store-on és a Google Play áruházon keresztül. Idén februárban ez a szám még egymilliárd volt, így meglehetősen nagy ugrásról van szó. Ez a növekedés leginkább Indiának köszönhető, ebből az országból származik a letöltések 31 százaléka. A második legnagyobb piac Kína a maga 11,5 százalékával, majd következik az Egyesült Államok 8,2 százalékkal.

Lopott ötlettel újít az Instagram
Most a TikTok egyedi formátumát irigyelték meg.

A TikTok egyre nagyobb fenyegetést jelent a Facebook számára, mivel főleg a Z-generációsok körében népszerű, Zuckerbergék számára pedig az egyik fő kihívás a fiatalabb korosztály figyelmének megragadása. A közösségi szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók népszerű zeneszámokra, különféle előre elkészített hangfelvételekre tátoghatnak benne, vagy akár duettet énekelhetnek egy barátjukkal, a saját klipjeiket aztán megoszthatják követőikkel, vagy nyilvánosan.

A Sensor Tower szerint a TikTok a harmadik legtöbbször letöltött alkalmazás már világszerte a WhatsApp és a Messenger mellett, ráadásul beelőzte a Facebookot és az Instagramot is. Így a lista első öt helyezettjéből a TikTok az egyetlen olyan szolgáltatás, amit nem a Facebook birtokol.

A közösségi óriás keltetőjében az Instagram a TikTok legesélyesebb riválisa, és ezt valószínűleg ők is tudják, hiszen mint nemrég hírt adtunk róla: az Instagram is szeretné lemásolni a TikTok fő formátumát, a 15 másodperces tátogós videókat.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik