Tech

Ettől az apptól merülhet gyorsan a mobilja

Több androidos felhasználó is jelezte az elmúlt napok során, hogy a WhatsApp legutóbbi, 2.19.308-ás frissítése után a szokásosnál jóval gyorsabban merül a készülékük. A beszámolók szerint a telep töltöttsége száz százalékról akár 50 százalék alá csökken pár óra alatt, akkor is, ha a felhasználó nem nyomkodja aktívan a mobilt. Egy OnePlus-tulaj bejegyzése szerint a csevegőappot ugyan mindössze 5 percre nyitotta meg a nap folyamán, mégis 16 százalékot fogyasztotta kimutatások alapján.

Az érintettek közül többen említették azt is, hogy a töltőre dugott eszköz nem tud olyan gyorsan töltődni, amilyen sebességgel merül – ez már önmagában aggasztó. Egyesek túlmelegedésre panaszkodnak. Úgy tűnik, hogy a jelenség a OnePlus mobilok felhasználóit érinti, és a Xiaomi, a Huawei, és a Samsung készülékeken nem tapasztalható.

A felhasználók egyelőre különféle tanácsokkal próbálják menteni a helyzetet. Többen ajánlják, hogy éjszakára zárjuk be a háttérben futó appot kényszerleállítással. A WhatsApp egyelőre még nem adott hivatalos magyarázatot, de sejthető, hogy valami a forráskódban csúszott félre, és vélhetően egy újabb javítással orvosolható a helyzet.


(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik