Tech

Brutális kamerával jöhet jövőre a Samsung Galaxy S11

A Samsung még májusban mutatta be a 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 szenzorát, amit mobilok kameráiba szánnak, azóta pedig már a 108 megapixeles hardver is elkészült. A csúcsszenzor a Xiaomi Mi Note 10 telefonokon debütált, de a dél-koreaiak természetesen a saját mobiljaik házatáján is aratnák a babérokat, jövőre jönnek a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzorral felszerelt Galaxy-mobilok.

Egyre több az arra utaló jel, hogy a jövő év elején bemutatkozó Samsung Galaxy S11 hátlapjára is ez a képalkotó kerül.

Ugyan a Samsung egyelőre semmit nem erősített meg ezzel a feltevéssel kapcsolatban, de a One UI 2.0 kameraszoftverének forráskódja bizony erről árulkodik, a részletek szerint ugyanis támogatni fogja a 12000 x 9000 pixel felbontást, amit a 108 megapixeles kamera produkál. Ezen felül úgy tűnik, hogy a 20:9-es képarányt is tudja majd kezelni a One UI 2.0, tehát a csúcsmobil kijelzője valamivel magasabb lehet.

Augusztusi pletykák alapján nem csak a Galaxy-széria kiváltsága lesz a 108 megapixel, a Galaxy A91-nél is ezt alkalmazzák majd. Mindez persze nem azt jelenti, hogy 12032 x 9024 pixeles képeket készíthetünk az A91-gyel, hiszen a fotók véglegesítése során a szoftver négy képpontből készít egyet, vagyis a 64 megapixeles szenzorral 16 megapixeles felvételek, míg a 108 megapixeles egységgel 27 megapixeles fotók készíthetők.

Amennyiben lehet hinni a szivárogtatásnak, úgy 2020-ban összesen nyolc Galaxy A telefont dob piacra a Samsung, és ezek mind többkamerás rendszerrel lesznek felszerelve. Ami kiemelkedik a sorból, az a Galaxy A81, ahol már egy 64 megapixeles fő szenzorral készül a gyártó, amit egy 16 megapixeles ultraszéles, egy 12 megapixeles telefotó, és ToF kamera egészít majd ki. És még ennél is durvább lehet a Galaxy A91, ahol a fő szenzor már 108 megapixeles, az optikai zoom pedig 5x-ösre ugrik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik