Tech

Mobilappot fejlesztett a Magyar Katolikus Rádió

Mobiltelefon-alkalmazást fejlesztett a Magyar Katolikus Rádió, amelyen az élő rádióműsor mellett tematikus csatornák és több új funkció is elérhető – írja az MTI. Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese az alkalmazást bemutató sajtótájékoztatón kiemelte: az alkalmazással a rádió lebontja a nem országos lefedettségű rádió földrajzi korlátait. Az ingyenes, Android és iOS rendszerű telefonokra is letölthető alkalmazásban az élő műsor regisztráció nélkül hallgatható, a szintén ingyenes regisztrációt követően pedig számos új funkció is elérhető. Ilyen az a kilenc tematikus zenei csatorna, melyeken népzenét, világzenét, egyházzenét, jazzt, operát stb. lehet hallgatni, akár úgy is, hogy óránként az aktuális hírek is elhangzanak.

A műsorok megoszthatók és hat hónapig visszahallgathatók. Emellett az alkalmazáson olvashatók az elmúlt 24 óra rádióban elhangzott hírei, és elérhető a rádió webáruháza, ahol hangzó irodalmi alkotások vásárolhatók. A vezérigazgató-helyettes elmondta: felméréseik szerint a legnépszerűbb műsoruk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise-közvetítés, ezért azt külön ikonra kattintva is vissza lehet hallgatni.

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Radetzky elmondása szerint a jövőben szeretnék vizualizálni a rádiót, ezért mozgóképeket és nézhető rádióműsorokat is készítenek majd. Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy az új alkalmazással olyanokhoz is el tudják juttatni a katolikus egyház tanítását és örömhírét, akiket eddig nem tudtak megszólítani.

A püspök elmondta: míg régen azok is ismerték az egyház tanítását, akik nem mentek el a templomba, ma sokaknak fogalma sincs vagy alapvetően téves elképzelése van az egyház tanításáról. A püspök szerint a kvízműsorokban legbiztosabban a vallási kérdéseknél buknak el versenyzők, és az egyház feladata, hogy megtalálja a módot, ahogyan eljut az emberekhez. Ezért döntött a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 15 évvel ezelőtt a katolikus rádió elindítása mellett és ugyanez a cél lebegett a szemük előtt, amikor a mobiltelefonos alkalmazást megálmodták.

Nem hiszi el, mivel állt elő a katolikus egyház
Alig 100 euróba kerül az okos-rózsafüzér, de az app legalább ingyenes hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik