Tech

Nem hiszi el, mivel állt elő a katolikus egyház

Ha már van okoskarkötő, okosóra, okos fülhallgató, akkor miért ne lenne okos-rózsafüzér is? Ez lehetett az elv az úgynevezett „Click to Pray” eRosary, vagyis „Klikkelésre Ima” eRózsafüzér mögött, ami gyakorlatilag egy okoskarkötőnek felel meg, csak valójában rózsafüzér, és imádkozásra kell használni – írja az Engadget.

Az egyébként teljesen letisztult és elegáns füzér tíz fekete achát és hematit gyöngyből és egy adattároló okoskeresztből áll, ami egyébként egészségkövetésre is használható, mintha okoskarkötő lenne. A dolog igazán vonzó oldala mégsem ez, hanem a hozzá letölthető applikáció, ami személyre szabottan adja az éppen soron következő imádságokat és tanításokat, és vezeti, hogy mennyit imádkozott a karkötő tulajdonosa a világbékéért. Persze évente le is frissülnek ezek a tanítások, így biztos, hogy nem unja meg az ember az imádkozást néhány hónap alatt.

Fotó: Vatikán

Háromféle rózsafüzéres imatípust ajánl fel a program: az egyik a hagyományos, a másik az elmélkedő, a harmadik pedig a tematikus. A legfurcsább az egészben mégis az, hogy ezt a kütyüt a Vatikán adja ki, és része a pápa Világi Imahálózatának. Most akciósan 99 euróért lehet megvásárolni a honlapon – a bolondnak is megéri, hogy online imádkozhasson a világbéke érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik