Tech

Így kapcsolhatja be a Google Térkép újdonságát

A Google egy hónapja kezdte meg az inkognitómód tesztelését a Térkép mobilappban, amit idővel minden androidos felhasználó megkap. Az Android Police szerint az újítás már szélesebb körben is megjelent: a bekapcsolt funkciót már mi is láttuk, de több kollégánk egyelőre még nem éri el.

A fejlesztés lényege, hogy az inkognitóban használt mobilapp nem menti a böngészési és keresési előzményeket, nem küld értesítéseket, nem frissíti a helyelőzményeket és a megosztott helyet (ha van), illetve nem szabja személyre a Térképek a tevékenységek segítségével.

Forrás: 24.hu

A keresőcég kiemeli, hogy a mód bekapcsolása nem befolyásolja, hogyan használják fel, illetve mentik a felhasználók internetes tevékenységeit az internetszolgáltatók, más alkalmazások, a hangalapú keresés, valamint a Google más szolgáltatásai.

Amennyiben meggyőződött arról, hogy frissítette az alkalmazást, nyissa meg, és válassza ki a jobb felső sarokban található, körrel ábrázolt profilbeállításokat. Ha már mi is használhatjuk az újdonságot, a legfelső opció az Inkognitómód bekapcsolása lesz. Amikor a mód aktiválva van a Google Térképben, egy fekete ikon tűnik fel, a helyzetjelölő pedig kékről sötétszürkére vált.

Hogy iPhone-ra és iPadre mikor lesz elérhető a fejlesztés, egyelőre még nem tudni.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik