Tech

Lesz, amikor a bokavillantást is letiltja a Facebook

A Facebook azzal szeretné megvédeni a nőket az online és offline erőszaktól, hogy számos platformot ad az abúzív viselkedés jelentésére és blokkolására – olvasható a közösségi oldal egy blogposztjában. Ezzel azt szeretné elérni, hogy a nők is legalább annyira biztonságban érezzék magukat a közösségi felületeken, és ne érezzék úgy, hogy veszélyben forog a biztonságuk, és akár a tettlegességig is elmehetnek azok, akik online zaklatják őket.

Fotó: iStock

A Facebook elárulta, hogy mesterséges intelligenciát használ arra, hogy a zaklatókat kiszűrje: ha például egy képet megjelölnek azért, mert a rajta szereplő beleegyezése nélkül töltötték fel, az algoritmus később felismeri, ha újra megpróbálják felrakni. A félmeztelen és meztelen fotókat a gépi tanulást és MI-t használó programok már maguktól felismerik, nem is kell őket jelenteni – olvasható a posztban.

Ami az egész posztból a legérdekesebb, az az, hogy a közösségi oldal nőjogi szervezetekkel működik együtt azért, hogy meg lehessen állapítani, milyen körülmények között mi számít illetlennek. Míg egy nyugati nő számára a meztelen vagy félmeztelen képek verhetik ki a biztosítékot, addig

egy muszlim vallású nő számára már az is kellemetlen lehet, ha olyan kép kerül fel róla, amin kinn van a bokája, vagy éppen nem a férfi családtagjaival látható rajta.

Ezen kívül a Facebook kifejlesztett egy biztonsági platformot az Egyiptomban, Indiában és Pakisztánban, valamint ezen országok környékén élő nők számára, hogy megakadályozzák a fotóik másolását és jogtalan felhasználását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik