Tech

Tényleg elég ronda a fejlesztőknél lévő PlayStation 5

A ZONEofTECH YouTube-csatorna tett közzé egy fotót a hivatalosan már bejelentett és a jövő év végén érkező PlayStation 5 konzol fejlesztői változatáról, ami egy kifejezetten ronda masina. A gép ebben a formában nem először bukkan fel az interneten, hiszen két hónapja már láthattunk, igaz akkor még csak tervrajz formájában, és a brit The Sun azt írta, hogy a végleges modell szabadalma szivárgott ki.

Egyelőre úgy néz ki, hogy erről szó sincs, hiszen a legújabb információk szerint ez csak a fejlesztői változat, amit azok a stúdiók kapnak meg, akik már jelenleg is a PlayStation 5-re fejlesztenek játékokat. Ezek a modellek ugyanakkor sosem úgy néznek ki, mint a bolti forgalomba kerülő végleges példányok, így amiatt nem kell tartani, hogy egy hasonló szörnyszülött kerül majd 2020-ban a karácsonyfa alá.

Az eddigi információk alapján a PS5 egy kifejezetten bika konzol lesz: 8 magos, 16 szálon működő, 3,2 GHz-es órajellel dolgozó AMD Zen2 processzorral, egy szintén AMD-s, 14,2 teraflop számítási kapacitású NAVI grafikus processzorral, amit 20 GDDR6 GB RAM egészít majd ki – utóbbit ráadásul csak a játékok használhatják, az operációs rendszernek külön lesz 4 GB DDR4 RAM.

Ami újdonság a korábban napvilágott látott állítólagos részletekhez képest, hogy a PlayStation 5-be már nem hagyományos merevlemez kerül, hanem egy SSD, és az AMD processzora támogatni fogja a 3D hangzást is, ami mindenképpen hatalmas fejlődés a Sony korábbi gépeihez képest. Akárcsak a grafikus hardver, ami minden korábbinál nagyobb előrelépés lesz két egymás követő PlayStation-konzol között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik