Tech

Újabb kínai mobilmárka tarolhatja le Európát

A korábban Oppo almárkájaként ismert, de tavaly óta független cégként működő Realme hivatalosan is belép az európai piacra kedvező árú okostelefonjaival. A cég Madridban közölte az üdvös hírt, ráadásul rögtön három modellt is mutatott, amik az öreg kontinensen is elérhetők lesznek. Igaz, a Realme mobiljaihoz eddig külföldről való rendeléssel bárki hozzájuthatott, de idén hivatalosan is megkezdődik a forgalmazásuk, a kínai üdvöske pedig a Xiaomihoz hasonlóan erős terjeszkedésbe kezd. A frissen bemutatott Realme 5 Pro, Realme X2 és a Realme X2 Pro a következő hetekben érkezik az európai boltok polcaira, a magyar forgalmazással kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink.

Forrás: Realme

A hármasfogatból a legerősebb modell a 6,5 hüvelykes Realme X2 Pro, ami nem sokban marad el specifikációk terén a piacon lévő csúcsmobiloktól. Snapdragon 855 Plus processzor dolgozik benne, variánstól függően 6/8/12 GB RAM társaságában, és egy 4000 milliamperórás telep látja el energiával, ráadásul a 50W-os gyorstöltés is támogatott. A hátlapi négy kamerából álló rendszer egy 64 megapixeles főegységet is tartalmaz. Gyakorlatilag OnePlus 7T Pro riválisáról van szó, amit már 399 euróért (125 ezer forint) is meg lehet vásárolni.

A csúcsmodell olcsóbb, visszafogottabb változata, a Realme X2 is egy meglehetősen korrekt hardverrel felszerelt modell, ami szintén megkapja a 64 megapixeles hátlapi főkamerát, ám be kell érnie a Qualcomm Snapdragon 730G chippel, valamint a 8 GB RAM/ 128 GB ROM felállással. 299 euróért (nettó 94 ezer forint) lesz vásárolható Európában október 29-től.

A büdzsémobilok sorát pedig a Realme 5 Pro bővíti, ami a Qualcomm Snapdragon 712 processzort, 8 GB RAM-ot és 128GB ROM-ot, 4045 milliamperórás akkumulátort kapott, egy szintén négy egységből álló hátlapi kamerarendszer társaságában, és már 249 euróért (nettó 78 ezer forint) hozzáférhető lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik