Tech

Ez az olcsó Huawei mobil olyat tud, amit a drága csúcsmodell nem

A Huawei egy új, pénztárcabarát modellel rukkol elő az európai piacon. A Nova 5T-vel kapcsolatban rögtön meg kell említeni, hogy Android 9 operációs rendszert futtat, és appok terén nem kell aggódni (ahogy a Mate 30 esetében), ugyanis erre a modellre minden megszokott Google-szolgáltatás előre telepítve megtalálható.

A készülék egyébként meglehetősen korrekt hardvert kínál, belül a mesterséges intelligenciával felszerelt Kirin 980 dolgozik 6 GB RAM társaságában, és alapból 128 GB ROM-ot kapunk. 3750 milliamperórás telep látja el energiával, ami a cég gyorstöltési technológiájának köszönhetően a telefon fél óra alatt 50 százalékra tölthető a teljesen lemerült állapotából.

Forrás: Huawei

A Nova 5T hátlapján négy kameraegység foglal helyet: egy 48 megapixeles (f/1.8) főkamera, egy 16 megapixeles (f/2.2) széleslátószögű kamera, illetve egy 2 megapixeles (f/2.4) makró, és egy 2 megapixeles (f/2.4) bokeh érzékelő. Az előlapi 32 megapixeles kamera panelba vájt kameralyukból kandikál ki, ami a 6,26 hüvelykes FHD+ felbontású kijelző bal felső sarkában kap helyet, a kijelző alsó részébe pedig beépült az ujjlenyomat-olvasó is.

A Huawei Nova 5T kék, fekete és lila színekben lesz vásárolható novembertől Európában is, első körben Spanyolországban és Németországban , ahol 429 euróba (nettó 135 ezer forint) kerül. A magyar megjelenéssel kapcsolatban még nincsenek információink.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik