Tech

Így még sosem láthatta a holdra szállást

Lampert Benedek már jó párszor elkápráztatta a közönséget különleges képeivel, amiken LEGO figurák a legváltozatosabb díszletekben és szituációkban elevenednek meg. A fiatal fotóst most a holdra szállás 50. évfordulója ihlette meg, ennek a történelmi mérföldkőnek a kulcsmozzanatait alkotta újra képein.

Galéria
Fotó: Lampert Benedek

Benedek a toy photography, azon belül is a LEGO photography meghonosítója Magyarországon. Munkái attól különlegesek, hogy a díszlet minden eleme egyénileg, a fotós által gyártott, a képeken csak minimális utómunka van, pl. egy-egy fénykard csóvája esetében. Így lesz a végeredmény minden alkalommal élethű, részletekben gazdag kép.

Benedek a fotózáshoz az alábbi LEGO készleteket használta:

  • 21309 LEGO Ideas NASA Apollo Saturn V
  • 10266 LEGO Ideas NASA Apollo 11 Holdkomp
  • 60226 LEGO City Marskutató űrsikló
  • 60228 LEGO City Űrrakéta és irányítóközpont
A holdra szállás nem gyerekjáték, most mégis bárki eljátszhatja
A LEGO az idei jubileum alkalmából egy külön készletet szentelt az Apollo-11 misszió egyik legfontosabb részegységének.

Ma már szinte nincs olyan téma, amihez ne lehetne alkalmas kockákat vagy minifigurát találni. Így annak, hogy milyen fotó készül, csak a képzelet szab határt. Inspirációként szolgálhat egy-egy film vagy sorozat, egy hétköznapi jelenet vagy akár a történelem egy meghatározó mozzanata is. A holdraszállás 50. évfordulója aktuális téma, az űrkutatás egyik legjelentősebb eseménye, így kiváló fotótémává vált, és még egy videó is készült arról, hogyan született meg a Saturn V kilövésének pillanatát megörökítő kép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik