Tech

Olyan csillagrombolót mutatott a LEGO, hogy elsírod magad a gyönyörűségtől, meg az árától

Habár a LEGO alapvetően a gyerekeknek szánja a készleteit, azért a dán játékgyártónak bőven vannak olyan termékei, amik kifejezetten a felnőtt vásárlóknak szólnak. Ilyen az Ultimate Collectors Series is, ami legtöbbször olyan, a Star Wars-univerzumból ismerős járműveket tartalmaz, amik több ezer alkatrészből építhetők meg, hatalmasak és elképesztően részletesek. Ehhez a sorozathoz csatlakozik október 1-én a 75252 cikkszámmal ellátott Imperial Star Destroyer, vagy ahogy itthon ismerjük, egy csillagromboló,

ami nem kevesebb, mint 4784 elemből lesz megépíthető.

A Birodalom egyik legikonikusabb járművet ugyan már korábban is megépíthettük LEGO-ból, több kivitelben is, sőt létezik belőle UCS változat is, de ezt 2002-ben adták ki, így épp itt volt az ideje, hogy a dánok előálljanak egy újabb verzióval. Az ősz közepén debütáló változat nagyobb, és jóval több elemet tartalmaz, mint bármelyik korábbi modell, és nemcsak hihetetlenül részletes formában adja vissza a Star Wars-filmek legendás járművét, de jár mellé egy állvány, két minifigura, és egy méretarányos Tantive IV is – ez volt az a csillaghajó, amin Leia hercegnő utazott az Új remény című epizód elején.

Galéria
Fotó: LEGO

Ami pedig magánál az építménynél is sokkal durvább, az a készlet ára, ugyanis a rajongóknak egész pontosan 230 000 forintot kell majd kicsengetni októberben, ha szeretnék a polcra helyezni a 110 cm hosszú, 66 cm széles és (állvánnyal együtt) 44 cm magas csillagrombolót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik