Tech

Figyelmeztet az Apple, ha kamu kijelzőt kaptunk az iPhone-ra

Az Apple a héten közölte, hogy idei, már iOS 13.1-et futtató iPhone-felhasználók számára egy újfajta figyelmeztetést vezet be. Amennyiben a mobil tulajdonosa külsős, nem hivatalos szervizbe vitte cseréltetni a készülék kijelzőjét, és ott nem gyári kijelzőt kapott a mobilra, arra a rendszer külön üzenetben hívja fel a figyelmet.

A cupertinóiak szerint a gyártó által biztosított, eredeti kijelzőket a saját szabványaiknak megfelelően tervezték, gyártották és tesztelték, ezen komponensnek köszönhetően tudják az elvárt minőséget garantálni fényerő, színpontosság, érintéses funkciók terén. A nem hitelesített, olcsó kijelzők, amelyek az ilyen-olyan szervizekben kerülnek rá a készülékre, helytelen működést tesznek lehetővé, arról nem is beszélve, hogy akár a mobil energiafogyasztásában is észrevehető különbség mutatkozhat – és az Apple a figyelmeztetéssel egyben azt is jelezné, hogy nem az ő sara, ha valami nem működik megfelelően.

Az érintett iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max felhasználók számára az alábbi szöveg fog megelenni: „Important Display Message. Unable to verify this iPhone has a genuine Apple display.” A szöveg annyit tesz, hogy a rendszer nem tudja megállapítani, hogy eredeti kijelző van-e a készüléken. Ez négy napig lesz látható a zárolt képernyőn, utána további 15 napig pedig a Beállítások kijelző tetején jelenik meg, majd átkerül a Beállítások/Általános/névjegy alá.

Forrás: Apple

Ajánlott videó

Olvasói sztorik