Tech

Olyan telefont mutatott a Xiaomi, amire még nem volt példa

Amíg a világ egykoron leginnovatívabb cége, az Apple pár hete csúnya kameraszigettel és az androidos telefonok után kullogó funkciókkal borozolta a kedélyeket a legújabb iPhone-ok bemutatóján, addig a kínaiak ismét bizonyították, hogy a mobilok terén már ők hozzák az újító és teljesen őrült megoldásokat. Ezúttal a Xiaomi villantott egy elképesztő készüléket, aminek a neve Mi Mix Alpha, és a képernyője nem áll meg az előlap szélén, nemcsak görbül vízesés szerűen, hanem körbeöleli az egész telefont a hátlapon található függőleges és vékony szigetig, amiben a hátlapi kamerák kaptak helyet.

Azt ugyan most még merész lenne kijelenteni, hogy van értelme ennek a kivitelezésnek, az viszont kétségtelen, hogy a kínai gyártó valami olyannal rukkolt elő, amire korábban még nem volt példa. A Mi Mix Alpha ráadásul nemcsak különlegesen néz ki, de a burkolat jelentős részét képező kijelző egyedi tulajdonságokkal is rendelkezik. Az állapotjelzők ikonok (aksitöltöttség, hálózat erőssége stb.) például a készülék élének számítóképernyőrészleten jelennek meg, szelfikamera pedig egyáltalán nincs, mert nincs is rá szükség: a telefont megfordítva a képernyő hátlapi részén látjuk magunkat,

így a hátsó kamerákkal is gond nélkül megörökíthetjük az arcunkat.

Ami pedig a hardvert illeti, ezen a téren sem szerénykedett a Xiaomi: a csupaképernyő burkolat alatt 12 GB RAM található, 512 GB tárhely társaságában, amit egy mobiljátékra fejlesztett Snapdragon 855+ processzor egészít ki, a hátlapon pedig találunk egyet a Samsung 108 megapixeles kameraérzékelőjéből. Emellé jár egy 4050 mAh-es akkumulátor, amiben 40W-os gyorstöltéssel pumpálható az energia.

Fotó: Xiaomi

Azt persze érdemes tudni, hogy csak egy koncepciótelefonról van szó, ami annyiban különbözik az átlagos koncepcióktól, hogy egy minimális mennyiség elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is. A telefon elvileg az év végén kerül majd a boltokba, az árát pedig 2800 dollárra becsülik, ami átszámolva 850 000 forintot jelent, szóval egy meglehetősen drága különlegességről van szó, aminél egyáltalán nem biztos, hogy a telefont körülölelő képernyő használata kényelmes vagy éppen nem megy tönkre az első alkalommal, mikor betesszük a táskánkba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik