Tech

Megérkeztek az új emojik

Érkeznek a vadiúj hangulatjelek az Android 10-re, összesen 236 darab, amelyek között vannak már olyan régen várt motívumok is, mint a flamingó, a lajhár, vagy a sebtapasz. Ezeknél sokkal fontosabb azonban, hogy a jelenlegi szettel ellentétben lesz a csomagban mozgás- és látássérült figura, gender semleges emoji, és a politikai korrektség jegyében rengeteg olyan változás, amiért már régóta ostromolják a Google fejlesztőit.

Fotó: Google designs / Emojipedia

Az Android 10-es frissítéssel ezen kívül 800 már jelenleg is létező emojit változtattak meg, ezek közül 300 is a gendersemlegesség felé vezető lépés volt. Így az olyan hangulatjelekről is lekerült a nemi megkülönböztetés, mint a rendőr, a szörföző vagy a futó.

Korábban azok az emojik, amelyeknél nem volt fontos, hogy férfi vagy nő van-e rajtuk, általában teljesen random mutattak férfi vagy női karakterjegyeket. Most már háromfajta lesz a legtöbb emojiból: egy női, egy férfi és egy gendersemleges.

Fotó: Google designs / Emojipedia

A gendersemleges emojik innentől rendszerint narancssárga ruhát fognak viselni az olyan hangulatjelek esetében, ahol nem fontos a ruha színe (a rendőrnél például megmarad a kék). A női emojik lilát, a férfiak pedig türkizkéket fognak viselni.

Az Androidban egyébként gendersemlegesek voltak a hangulatjelek egészen egy 2016-os újításig, úgyhogy igazából nincs nagyon új a nap alatt. Újdonságok jönnek viszont az egymás kezét fogó emojiknál (több lesz a különböző variáció), a színes alakzatoknál, kajáknál, állatoknál és a zászlóknál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik