Tech

Genderfluid emojikat tervezett a Google

A Google 53 darab új genderfluid emojit tett elérhetővé Pixel telefonokon egy bétateszt keretén belül. Az embereket ábrázoló figurák a női és férfi nemi jellegeket is magukon viselik, mivel a genderfluidok életük során többször is változtatnak kettő vagy több nem közt, akár több évnyi eltéréssel. Az emojik év végéig minden Android Q-t futtató mobilra megérkeznek.

A cég erőteljesen dolgozik azon, hogy az emojik kínálata kellően széles legyen az összes nem és bőrszín, valamint az azonos nemű szülők reprezentálásához, illetve ne ábrázolják szexistán az egyes munkaköröket. A választék már valóban nagy: 1999-ben még csak 176 szimbólum közül választhattak a felhasználók, ez a szám mára 3000-re duzzadt. A dolog hátulütője viszont, hogy az emojibillentyűzeten a több lehetőség miatt több ideig is kell bogarászni.

Forrás: Google

Jennifer Daniel, a Google tervezője szerint szinte lehetetlen minden vágyat teljesíteni. „A nem egy összetett fogalom. Lehetetlenség egyetlen képben kommunikálni egy gendert, mivel dinamikusan létezik egy spektrumon. Személy szerint nem hiszem, hogy van jó vizuális dizájnmegoldás a problémára, de ha nem veszünk tudomást a dologról, az rosszabb. Nem utasíthatunk el semmilyen fajt, nemet.”

Daniel bízik benne, hogy a törekvés univerzálissá válik, és a többi cég, például az Apple is előrukkol a jövőben hasonló kezdeményezéssel.

(Kiemelt kép: Google)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik