Tech

Ötven tini csak állt és videózott, miközben halálra késelték a társukat

Egy Long Island-i plázában esett késelés áldozatául a 16 éves Khaseen Morris, aki még aznap belehalt sérüléseibe a kórházban. Morris nővére, Keyanna a Buzzfeed számára árulta el, hogy a tragikus helyzetet az teszi még szomorúbbá, hogy öccse megmenekülhetett volna, ha az eset szemtanúi nem a telefonjukkal kamerázzák az erőszakos jeleneteket, hogy arról aztán a Snapchatre és más közösségimédia-felületekre posztoljanak.

Nassau rendőrsége szerint legalább ötven-hetven tinédzser volt jelen az esetkor, de senki nem próbált közbeavatkozni, mindenki csak állt és videózott.

Stephen Fitzpatrick nyomozó egy sajtótájékoztatón adott hangot csalódottságának, ahol elmondta, hogy a gyerekek ahelyett, hogy segítettek volna a bajba jutottnak, helyette a telefonjukkal kamerázták, ahogy halálra szúrják az áldozatot. „A barátaid haldokolnak, míg te közben állsz és videózod. Ez minden képzeletet felülmúl.”

A hatóságok egyelőre senkit nem tartóztattak le, bár azóta több tinédzsert is azonosítottak lehetséges gyanúsítottként. A tragédiába torkolló vita egy lány miatt tört ki, aki éppen nem volt jelen a helyszínen. Khaseen nővérének elmondása szerint öccse egyszer hazakísért egy lányt egy buliból, akinek az exbarátja féltékennyé vált, ezért verekedni hívta ki a fiút. A békés természetű fiúként ismert Khaseen nem szeretett volna belemenni a dologba, és senki nem gondolta, hogy fegyver is lesz az elkövetőnél.

Keyannát mélyen megrendítette, hogy a testvére halálról készült felvételek elterjedtek a neten, és arra kér mindenkit, hogy jelentsék minél többen a tragikus képsorokat a moderátorok felé.

Megtanulja felismerni a gyilkosokat a Facebook
A christchurch-i mészárlásnál vírusként terjedtek a videók a platformon, a közösségi oldal ezt próbálja most megakadályozni.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik