Tech

Nem válaszolt a rajongói levélre, de 17 év után felkutatta a feladót

A Microsoft 2001. november 15-én dobta piacra az Egyesült Államokban az első játékkonzolját, az Xboxot, aminek a fejlesztésében komoly szerepet játszott Seamus Blackley is. Az ötvenes éveit taposó férfi a napokban túrta végig a dolgait, amiket még a Microsoftnál töltött évei alatt gyűjtött össze, és rábukkant egy 17 évvel korábban érkezett rajongói levélre, amire annak idején nem válaszolt.

A sorokat ceruzával papírra vető Mitchell Riley tudatta az akkori Xbox-csapattal, hogy a barátaival együtt nagy rajongója a konzolnak, imádják a Halo: Combat Evolved című játékot, érdeklődött az egyik multiplayer játékmóddal kapcsolatban, illetve utóiratként arra kérte a fejlesztőket, hogy készítsék el a Halo második részét, lehetőleg ugyanolyan kiváló minőségben, mint az elsőt.

Blackely a levelet megtalálva arra az elhatározásra jutott, hogy 17 év után felkutatja a feladót, amihez természetesen az internet és a rajongók segítségét kérte. Nem is kellett sok időnek eltelnie, mire kiderült, hogy Mitchell nemcsak továbbra is lelkes Xbox-felhasználó, de ugyanúgy imádja a Halo-szériát, mint 2002-ben. Olyannyira, hogy ellátogatott a Houstonban tartott Halo Outpost Discovery eseményre is, ahol többek között azokkal a színészekkel lehetett találkozni, akik a videojátékokban olyan karaktereknek kölcsönözték a hangjukat, mint a széria főszereplője, Master Chief vagy éppen Cortana.

Blackley a rendezvényen pont egy ilyen pillanatot örökített meg, közös fotót készítve az immár felnőtt Mitchellről, Steve Downesről (Master Chief) és Jen Taylorról (Cortana). A fejlesztő ezt követően el is beszélgetett a neki 17 éve levelet küldő sráccal, akinek az élmény így jó eséllyel sokkal maradandóbbá vált, mintha választ kapott volna valamivel több, mint másfél évtizede.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik