Tech

A Huawei hajtogatható mobilja is megkapja az új szuperchipet

Nemrég adtunk mi is hírt róla, hogy a Huawei a berlini IFA idején fogja bemutatni a Kirin 990-es chipet, amiről egyelőre még nem sok minden derült ki, de az biztosra vehető, hogy az 5G-s képességek lesznek előtérben. Jó ideje csúszik már a kínaiak hajtogathatós mobilja, a Mate X is, ami a legfrissebb információk szerint viszont megkapja a napokban elhintett, következő generációs szuperchipet. Ezt maga a cég közép-kelet európai régióért felelős vezetője, Yanmin Wang erősítette meg.

Nemsokára jön a Huawei új szuperchipje
A kínaiak a berlini IFA idején mutatják be a Kirin 990-et.

A szakember az eszköz megjelenési dátumához kapcsolódóan hozzátette: a hajtogathatós mobilt már nagyon hamar láthatjuk, ami vélhetően annyit jelent, hogy még az év vége előtt. A Huawei eredetileg júniusra ígérte a mobil piacra dobását, majd szeptemberről volt szó, de végül ezt is elvetették.

A jelenlegi állás szerint a különleges hibridben a Kirin 990 lapkán túl 8 GB RAM, 512 GB tárhely, és a 4400 mAh-es aksi kerül (55 wattos gyorstöltéssel), amit három kamera egészít ki, és mindezért 2299 eurót (több, mint 730 000 Ft, adók nélkül), azaz egy kisebb vagyont kell majd kicsengetni.

(Kiemelt kép: AFP)

A vártnál kisebb aksit kap a Huawei méregdrága hajtogatható mobilja
De ezen kívül más nem változik specifikációk terén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik