Tech

Trónfosztás: most már ez a legjobb telefon fotózásra

Legutóbb akkor írtunk a legjobb kamerás mobilról, mikor tavasszal megjelent a Huawei P30 Pro, ami a profi és elfogulatlan tesztjeiről híres, iparági hivatkozási pontnak számító DxOMark szerint átvette a megtisztelő címet az éppen akkor csúcsnak számító Samsung Galaxy S10+-tól, ami a megjelenésekor fényképezés terén ugyan hasonló pontszámot (109) kapott, mint a korábban vezető Huawei Mate 20 Pro, ugyanakkor a videós képességeit illetően bőven lekörözte a kínai konkurenciát.

Meglepetésekkel készült a Samsung: kipróbáltuk mind a két Galaxy Note10 csúcsmobilt
A Samsung New Yorkban leplezte le a legújabb okostelefonjait, amiket az elsők között volt szerencsénk kipróbálni.

A Huaweit pedig ismét a Samsung taszította le a trónról, hiszen a mai napon vált élessé a DxOMark Galaxy Note10+ (5G) tesztje, és a mobil képes volt megelőzni a periszkópos kamerával felszerelt P30 Prót. A dél-koreai gyártó legújabb csúcsmodellje a hátlapi kamerarendszer teljesítményét illetően ugyan csak egy ponttal kapott többet (113), mint a Huawei zászlóshajója (112), a szelfikamerát illetően viszont tíz ponttal (99) előzték meg a konkurenciát (89), ami elég komoly fegyvertény.

Íme a legjobb fotós mobilok 2019. augusztus közepén. Fotó: DxOmark

A Note10+ előlapján egy 10 megapixeles (f/2.2), dual-pixel autófókuszos egységet találunk, míg a hátlapon egy variálható rekeszértékű (f/1.5 – 1.8 – 2.4) 12 megapixeles, széles látószögű főkamera, egy 16 megapixeles (f/2.2) ultraszéles látószögű és egy 12 megapixeles telefotó (f/2.1) egység kapott helyet – utóbbival 2x optikai zoom érhető el. Ami eddig nem volt, az a TOF szenzor, ami abban segíti a készüléket, hogy jobban érzékelje a teret. Ennek hála a mobil sokkal ügyesebben mossa el a hátteret (ez az effekt táadásul már videóknál is alkalmazható), és használható arra is, hogy a megfelelő alkalmazások segítségével lemérjünk bizonyos dolgokat a telefonunkkal.

Nyitókép: Tech2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik