Tech

Megérkezett az Airplay 2 és az Apple HomeKit támogatás az LG tévéire

Az LG minden 2019-es, mesterséges intelligenciával rendelkező televízióján elérhetővé teszi az Apple AirPlay 2 és a HomeKit keretrendszert. Az Apple-funkciókat a 2019-es ThinQ jelzéssel ellátott OLED, nanocellás és UHD televíziók tulajdonosai egy firmware frissítésen keresztül kapják meg.

Ennek köszönhetően az AirPlay 2 technológiát támogató iPhone, iPad vagy Mac készülékekről streamelhetővé válik minden kép és hang az LG 2019-es tévéire, az Apple TV alkalmazáson és más videomegosztókon keresztül a felhasználók kedvenc filmjeiket és tévéműsoraikat nézhetik LG AI tévéjükön, és a mobillal készített fotókat is egyből átküldhetők a képernyőre. A televíziókhoz a frissítést követően bármilyen AirPlay 2 kompatibilis hangszóró csatlakoztatható: az összekapcsolt eszközökön Apple podcastok, az Apple Music és más streaming szolgáltatók révén pedig zenék játszhatók le, de a felhasználók saját könyvtárjukból is válogathatnak számokat.

Az LG új OLED tévéje a középkategóriában is a csúcsot nyújtja
Kipróbáltuk az LG új, 55 hüvelykes, OLED panellel szerelt okostévéjét, ami nemcsak képminőségben, de az elérhető funkciók terén is a csúcskategóriás készülékek szintjét képviseli.

A HomeKittel a Home alkalmazáson vagy a Siri hangalapú asszisztensen keresztül a felhasználók Apple eszközeiken is irányíthatják az okosotthonos kütyüjeiket, és a frissítéssel már az LG AI televíziók is a Home applikációban feltüntetett eszközökhöz adhatók. Az alkalmazáson keresztül a felhasználók olyan alapvető televíziós funkciókat érnek el, mint a hangerőszabályzás, a csatornaváltás vagy a ki- és bekapcsolás. A készülékek — a többi HomeKit eszközköz hasonlóan — automatizált „forgatókönyvekbe”, azaz egy hangparancsra elinduló feladatok sorozatába illeszthetőek. Ilyen forgatókönyv például, amikor a készülék a “Good morning” parancsszóra elmondja az időjárásjelentést és az aktuális forgalmi információkat, és felsorolja az aznapi naptárbejegyzéseket.

Az Apple AirPlay 2 és HomeKit technológiák a következő hetekben több mint 140 országban válnak elérhetővé az LG 2019-es OLED és nanocellás televíziók felhasználói számára. Arról egyelőre nincs információ, hogy a gyártó tervezi-e, hogy a korábbi években megjelent ThinQ-képes eszközeire elérhetők lesznek-e az Apple eszközöket és szolgáltatásokat támogató frissítései.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik