Tech

Első mobilján dolgozik a Facebook riválisa

A tátogó tiniknek 15 másodpercnyi hírnevet adó TikTok nevű appról sokan még biztos nem hallottak, pedig elképesztően nagy népszerűségre tett szert meglepően rövid idő alatt: 2018 első felében ez volt a legtöbbször letöltött alkalmazás az Apple App Store-jában, megelőzve ilyen téren a Facebookot, az Instagramot és a Snapchatet is, manapság pedig már átlagos napi 500 millió felhasználója van, illetve márciusban sikerül túllépni az egymilliárd letöltést is.

A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók népszerű zeneszámokra, más videókra tátoghatnak benne, vagy akár duettet énekelhetnek egy barátjukkal, a saját klipjeiket aztán megoszthatják követőikkel, vagy nyilvánosan.

Zang Jiming, a TikTokot birtokló ByteDance alapítója régebben elejtett egy mondatot arról, hogy már régi vágya egy telefon kiadása, ami a Reuters értesülései szerint nem csak egyszerű vágyálom. A ByteDance megerősítette a portál számára,

hogy a kínai Smartisan gyártóval közösen már dolgoznak egy okostelefonon.

A bejelentés nem olyan meglepő, mert a ByteDance év elején számos szakembert vett át a Smartisantól, és a készülő okostelefonról árulkodó szabadalmakat is kiszúrtak már a szemfülesek.

A ByteDance szóvivőjének elmondása szerint a készülő közös mobil a Smartisan korábbi terveihez illeszkedik, és főleg a korábbi felhasználói bázis igényeinek kielégítését célozzák meg vele. A kínai gyártók között a Smartisan még mindig kisebb név, mint a Huawei, a Xiaomi, vagy az Oppót és OnePlust birtokló B.K. Nem ők az egyetlen cég, akik egy jól menő alkalmazást próbálnak kapitalizálni, a szelfiappot készítő Meitu a szoftver sikere után szintén saját hardverrel rukkolt elő.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik