Tech

A Microsoft megint variál a Start menüvel

A Microsoft véletlenül elérhetővé tette a Windows 10 még fejlesztés alatt álló, következő verzióját a Windows Insider program résztvevői számára, így derült rá fény még idő előtt, hogy az operációs rendszer ikonikus Start menüjének megjelenésén változtatni terveznek. A 18947-es Windows 10 Build azoknál a tesztelőknél landolt, akik 32 bites eszközt használnak. Igaz, ez egy szűkebb kört jelent, mivel manapság már ezen felhasználók száma elenyésző, de azért mindenképp kellemetlen a redmondiaknak.

A kiszivárgott dizájn alapján a Start menü felnyitott ablakáról eltűnnének az élő csempék, a választható alkalmazások mögött pedig teljesen szürke ablak lenne. Persze mivel még tesztről van szó, nem lehet biztosan tudni, hogy a Microsoft végül így adja-e ki a rendszer következő verzióját. Ezen felül kiderült, hogy a Windows beépített emoji keresője kibővülhet a GIF-keresési lehetőséggel is.

A Microsoft Windows Insider programjának vezetője, Dona Sarkar egyelőre annyit fűzött hozzá a hírhez, hogy vizsgálják az esetet. Nem ez az első alkalom, hogy valamit idő előtt tereget ki a cég: 2017-ben a Windows 10 PC-s és mobilos verziójának belsős buildjét tették közzé, 2014-ben pedig szintén a start menü új külseje szivárgott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik