Tech

Eltűntek a Huawei laptopok a Microsoft oldaláról

Vasárnap este robbant a hír, miszerint a Google felfüggeszti üzleti kapcsolatát a kínai Huawei-jel, aminek eredményeként a jövőbeli Huawei és Honor eszközökön az Android operációs rendszer frissítései és újabb változatai nem lesznek elérhetők, a cég olyan szolgáltatásaival egyetemben, mint a Play Store, a Gmail, a Térkép, vagy a YouTube.

A Huawei azonban az utóbbi időben már laptopokat is kínál, például a MateBook X Prót, aminek kapcsán felmerül a kérdés, hogy az amerikai Microsoft mit fog lépni a kormány nyomására, lévén a kínaiak laptopjai a Windows operációs rendszert használják.

A TechRadar ennek kapcsán elküldte kérdéseit a redmondi óriáscégnek arról érdeklődve, hogy milyen hatással lesz a rendelet a kínaiak Windows 10-et futtató laptopjaira, elérhetőek lesznek-e az eszközökön a jövőben érkező szoftveres frissítések. A Microsoft válasza az volt, hogy „jelen pillanatban nincs mit megosztaniuk” az üggyel kapcsolatban.

Ez azóta sem változott, az óriáscég továbbra sem fűzött hozzá semmit nyilvánosan az ügyhöz, de a Business Insider felfigyelt arra, hogy a Microsoft online boltjának kínálatából eltűntek a Huawei laptopok.

Nehéz lenne ezt nem betudni az elmúlt napok történéseinek, de hivatalos válasz továbbra sincs a Microsofttól. A The Verge információ szerint a fizikai áruházakban viszont még árusítják a készleten lévő eszközöket.

Szintén reggel jött a hír, hogy a Google törölte a Huawei Mate 20 Pro csúcsmodellt azon eszközök listájáról, amelyek részt vehetnek az ősszel megjelenő Android Q bétájában, ezzel azt sugallva: egyáltalán nem biztos hogy ez a modell már megkapja a következő nagy operációs rendszert.

Az előzményeket alábbi cikkünkben olvashatja:

Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?
Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik