Tech

Teljesen leszámolhat a Huawei a laptopokkal

Miután a Google felfüggesztette üzleti kapcsolatát a Huaweijel, elvágva ezzel a kínaiakat az Android operációs rendszer licenceitől, felmerült az a kérdés is, hogy mi lesz a helyzet a Windows 10-et futtató Huawei-laptopokkal. A keresőóriás után ráadásul az Intel, a Qualcomm és a Broadcom chipgyártók is meglépték ezt, így még aggasztóbbá vált a kínaiak laptop-ágazatának sorsa, hiszen az Intel komponensének és a Microsoft szoftverének hiányában más megoldások után kellene nézniük.

A DigiTimes friss információi szerint a kínaiak nem is próbálkoznának alternatívákkal, és leállították laptopjaik fejlesztését és terjesztését.

A cég arra kérte beszállítói láncának partnereit, hogy függesszék fel a szállításokat, és fújják le a már folyamatban lévő projekteket is.

A Microsoft eddig nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban, május végén viszont arra lehetett felfigyelni, hogy a cég online boltjának kínálatából eltűntek a Huawei laptopok, amit nehéz volt nem összefüggésbe hozni az amerikaiak korlátozásával. Ahogy a NotebookCheck is megjegyzi, lehetséges opció az is, hogy a Huawei végül egy másik gyártónak adja el a laptopüzletét. Hasonlót lépett az IBM is, amikor 2005-ben eladta a Lenovónak a ThinkPad brandet, valamint PC-s divízióját.

A Huawei-ügy előzményeiről korábban itt írtunk részletesen:

Huawei-ügy: leeresztik a technológiai hidegháború vasfüggönyét
A kínai céget érintő korlátozás egyúttal lehetőséget is jelent Kínának, hogy a technológiai térben is függetlenedjen.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik