Tech

Az Apple okosóráján keresztül lehetett kémkedni mások iPhone-ján

Az Apple átmenetileg hozzáférhetetlenné tette az Apple Watch Walkie Talkie appját, amíg befoltoznak egy kritikus hibát a szoftverben. A felfedezett biztonsági rés által lehetővé vált, hogy a felhasználókat az iPhone-juk mikrofonján keresztül hallgassák le. A Walkie Talkie hangkommunikációs funkció lényege, hogy két egymáshoz csatlakoztatott Apple Watch okosórán keresztül hanghívásokat lehet bonyolítani a régóta ismert mechanizmussal, azaz a gomb lenyomásával és tartásával.

A rést nem az Apple találta meg, hibabejelentő oldalukon keresztül kaptak róla egy figyelmeztetést. A cég  nem árult el sokat a hibáról, mindössze annyit közöltek, hogy a „lehetővé tette, hogy az egyik fél a másik felhasználó iPhone-ján keresztül hallgatózzon annak beleegyezése nélkül.”

Bárki egyszerűen kémkedhetett az iPhone-jával
Sőt, az összes Apple termék veszélybe került, a FaceTime-mal van a probléma.

A cég csütörtökön közölte a TechCrunch-csal, hogy a javítás ideje alatt az alkalmazást nem lehet használni az eszközökön, és elnézést kértek a vásárlóktól. Arról nincs információjuk, hogy rosszakarók élesben is kihasználták volna a sérülékenységet.

Az eset azért is kellemetlen, mert idén ez már a második ilyen incidens. Januárban derült rá fény, hogy a FaceTime csoportos hívás funkciójában megbújó hiba lehetőséget adott arra, hogy bárki kémkedhessen mások után. A rendszerhiba valamiért elindította a mikrofont és a kamerát is akár, jóval azelőtt, hogy a felkeresett felhasználó belegyezett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik