Tech

Bill Gates szerint Steve Jobs egy „seggfej varázsló” volt

A CNN által készített egyik friss interjú során Bill Gates megemlékezett az Apple zsenijéről, Steve Jobsról is. Gates szerint Jobs igazi varázsló volt, aki elbűvölte az embereket a mágiájával, hogy a sötét időszakát élő Apple-t kihúzza a bajból, ő maga pedig mellette olyan volt csak, mint egy jelentéktelenebb mágus, és aki átlátott a szitán.

Az egykori Microsoft-vezér szerint senki nem vehette fel a versenyt Jobsszal, ha tehetségek felfedezéséről és motiválásáról volt szó. Emellett ahhoz is értett, hogy olyan termékek iránt keltse fel az emberek érdeklődését, amik később megbuktak. Példaként hozta az 1988 NeXT számítógépet, aminek már az ötlete is teljesen nonszensz volt szerinte, mégis megbabonázta a felhasználókat a termék bemutatója.

https://twitter.com/elonmusk/status/1147934921656111104?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1147934921656111104&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Fbill-gates-says-steve-jobs-was-wizard-who-cast-spells-2019-7

A mostanában több furcsa dolgot művelő Elon Musk sem tudta megállni, hogy ne kommentálja Gates mondandóját. A Tesla-vezér Twitteren fűzte hozzá a megosztott interjúhoz kísérőszövegként, hogy Gatesnél most aztán kibújt a szög a zsákból, egy aprócska varázsló emodzsival megtoldva.

Jobs érdemeit nem lehet elvitatni, de az is tény, hogy a közvetlen környezete, munkatársai és lánya is nyers emberként emlékeznek vissza rá. Gates szerint ugyan míg Jobs egy „seggfej” volt sokszor, rengeteg pozitív dolgot hozott az emberek életébe a keménységével együtt, például megmentette az Apple-t a csődtől azzal, hogy a kilencvenes évek végén visszatért a céghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik