Tech

Perelik a Samsungot a vízálló mobilok miatt

Ausztrália versenyhivatala (ACCC, Australian Competition and Consumer Commission) beperelte a Samsungot, amiért a gyártó Galaxy készülékeihez készült reklámokat félrevezetőnek találták. A gyártó több mint 300 hirdetése ugyanis azt sugallja, hogy a Galaxy mobilok alkalmasak arra, hogy medencében és a sós vízben is használják őket, pedig az ilyen környezetet jó eséllyel nem bírják ki károsodás nélkül az IP68-as védettségű készülékek, amik csak az édesvizet állják.

A hivatal szerint a valóságban a cég nem nem végezte el a szükséges teszteket arra vonatkozóan, hogyan hat a tengervíz a készülékekre. A nem vízálló, de vízállóként hirdetett, 2016 és 2019 közt gyártott modellek közt szerepel a Galaxy S7-S10, a Note 7-9 és az A5-A8. A dél-koreaiak így nem csak félrevezették a vásárlókat, de jogosulatlan versenyelőnyre tettek szert a konkurensekkel szemben.

A Samsung válasza szerint eleget tesznek a helyi törvényeknek és készen állnak megvédeni magukat a bíróságon. Ennek ellenére rejtélyes mód eltávolították felületeikről az eddig közzétett, kifejezetten ausztrálokat célzó, vízálló mobilokat bemutató reklámvideóikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik