Tech

Semmiképp ne töltse le ezt az appot a Samsung mobiljára!

Az elmúlt időszakban mi is rendre számoltunk be olyan kártékony alkalmazásokról, amik a Google Play Store-on keresztül jutottak el felhasználók androidos eszközeire. A CSIS Security Group biztonsági cég nemrég nyilvánosságra hozott vizsgálata szerint legutóbb több mint 10 millióan töltöttek le egy hamis, samsungos telefonokhoz szánt, rendszerfrissítéseket ígérő appot mobiljukra.

Forrás: Google Play

Az „Updates for Samsung” szoftver viszont a telepítés után átirányítja a felhasználókat egy rosszindulatú oldalra, ahol a frissítés letöltéséért pénzt próbál kicsalni. Még szomorúbb, hogy bár a biztonsági szakértők értesítették a Google-t, az app még mindig megtalálható az áruházban, ezért lehetőleg senki ne töltse le addig.

Ha mi magunk nem szeretnénk áldozatul esni kártékony alkalmazásoknak, alapvetően két dologra érdemes fokozottan figyelnünk: nézzük meg alaposan az app feltöltőjét, honlapját, és olvassunk bele az értékelésekbe. Ha sokan panaszkodnak gyanúsan felugró reklámokra, vagy egyéb anomáliákra, inkább ne kockáztassunk!

(Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik