Tech esport

Senki nem kérte, de itt a játék, amiben bárki galamb lehet

Az idei év nem szűkölködik az elmebeteg videojátékokban: pár hónapja számoltunk be egy olyan programról, amiben egy erőszaktevő sorozatgyilkos irányítására adódott lehetőség, és nem szabad megfeledkezni a maszturbálós szimulátorról sem, amiről májusban hullott le a lepel. És a sornak koránt sincsen vége, hiszen a kellően agyament Surgeon Simulator című játékáról híres Bossa Studios előállt a legújabb csodájával, ami nem más, mint a Pigeon Simulator – a program, amiben bárkiből galamb válhat.

A friss bejelentéshez természetesen kedvcsináló videó is dukál, aminek tanulsága szerint egy Barnardshire nevű városban kell kimaxolnunk a galamblétet. Az előzetes alapján a játék készítése közben abszolút a realitásokon volt a hangsúly, hiszen galambként olyan kiemelten fontos feladatok várnak ránk, mint az emberek zargatása, a város precíz beterítése bélsárral, és a missziók közül nem maradhatott ki annak lehetősége sem, hogy lehetőleg nekirepüljünk mindennek és mindenkinek.

Persze akkor sincs baj, ha valakinek ez túl snassz lenne, hiszen a videó alapján lehetőség lesz például gördeszkázásra, a járókelők megtámadására és autók felrobbantására is, bár az egyelőre még nem világos, hogy erre miképp leszünk képesek galambként. Megjelenési dátum még nincs, és az sem egyértelmű, hogy milyen platformokra lesz elérhető ez a hiánypótló program, de élnénk a gyanúperrel, hogy kezdésnek csak PC-re lesz beszerezhető a galambszimulátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik