Tech

Nemet mondtak a nemi erőszakra kihegyezett játékra

Még a hét elején írtunk arról, hogy a világ legnagyobb digitális játékáruházának, a Steamnek a kínálatában felbukkant egy meglehetősen beteg program, a Rape Day, ami erőszakkal, szexuális támadással, beleegyezés nélküli szexszel, káromkodással, nekrofiliával és vérfertőzéssel „csábította” a felhasználókat.

A játék még nem volt megvásárolható, az áruházat üzemeltető Valve jóváhagyásra várt, de sokaknál így is kiverte a biztosítékot, hiszen a sztori szerint egy sorozatgyilkos bőrébe bújva több nő megerőszakolására adódott volna lehetőség a zombiapokalipszis idején játszódó, a vizuális novellák sorát bővítő alkotásban.

Nemi erőszakra kihegyezett játék miatt érik a botrány
Elég beteg program bukkant fel a legnagyobb digitális játékáruház, a Steam kínálatában.

A program feltűnéséről rengeteg videojátékokkal foglalkozó lap beszámolt, sokan adtak hangot a nemtetszésüknek, és a Valve gyorsan reagált a kibontakozó botrányra, hiszen a Rape Day mostanra teljesen eltűnt a Steam kínálatából, kereséssel elérhetetlen, sőt a program adatlapjára vezető korábbi link sem él. Az áruház persze nem szótlanul tüntette el a sokakat megbotránkoztató játékot, külön blogbejegyzést szenteltek az esetnek, amiben egyértelműen jelzik, hogy

a Rape Day nem lesz megvásárolható a Steamen.

A döntés nem meglepő, ugyanakkor az áruház üzemeltetői igyekeznek tisztázni a helyzetet. A bejegyzésben külön kitérnek arra, hogy bár tisztelik a fejlesztők azon óhaját, hogy szabadon fejezhessék ki magukat a játékaikkal, és igyekeznek mindenkinek segíteni, hogy elérhessék a közönségüket, de a Rape Day olyan témát és megvalósítást választott, ami nagyon nehézzé teszi, hogy a Steam és a Valve segíthessen a fentebb említett önkifejezésben és az ilyesmire fogékony közönség elérésben.

Mindez ugyan nem gátolja meg a fejlesztőket abban, hogy más csatornákon keresztül terjesszék a programot, de az biztos, hogy a Steamen már sosem lesz lehetőség a megvásárlására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik