Tech

Tudta, hogy már Zuckerberget is letilthatja?

Múlt héten egy nagyobb tiltási hullám söpört végig a magyar Facebook-felhasználók körében, rengeteg fiókot tiltottak le egyszer csak a semmiből a közösségi oldal moderátorai. Ugyan szombaton többen visszakapták profiljukat, és több napnyi várakozás után megérkezett az üzemeltetők hivatalos közleménye is, de sokan még mindig nem tudnak belépni.

Az érintettek egy több száz fősre duzzadt zárt csoportban vitatják meg a helyzetet, néhányan pedig dühükben bosszúból elkezdték jelenteni a közösségi oldal felé Mark Zuckerberg alapító személyes profilját – hátha visszanyal a fagyi, amire azért kevés az esély.

Forrás: 24.hu

Kevésbé ismert, érdekes tény volt pár éve, hogy ugyan a Facebookon bármelyik felhasználót letilthatjuk, ezt nem lehetett megtenni Zuckerberggel – egyszerűen nem volt elérhető a blokkolás lehetősége. Mint később kiderült, ez nem volt szándékos, és egy hiba tette lehetetlenné, hogy a felhasználók még az esélyét se adják meg annak, hogy az alapító posztjai jöjjenek szembe velük a közösségi oldalon. A hibát végül 2017. szeptemberében javították a fejlesztők, miután többen is felfigyeltek a turpisságra.

Ennek a funkciónak még van némi értelme, de annak már kevesebb, hogy Zuckerberg profilján is adott a lehetőség arra, hogy kamuprofilként jelentsük a moderátoroknak – nem tűnik valószínűnek, hogy sikerül elérni a tiltást, még ha több száz dühös magyarról is van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik