Tech

A Huawei a Samsungra fogja saját hajtogatható mobiljának késését

A Huawei megerősítette, hogy júniusról szeptemberre csúsztatja el Mate X nevű hajtogatható okostelefonjának megjelenését, minőségbeli követelményeknek való megfelelésre hivatkozva. A cég szóvivőjének elmondása szerint elővigyázatosabban közelítik meg saját terméküket azóta, hogy a konkurens Samsung Galaxy Fold modelljének paneljével már rögtön gondok adódtak az első éles tesztek során.

Nem akarunk olyan terméket kiadni, ami rontana a reputációnkon.” – mondta a szóvivő a CNBC-nek.

A Samsung Galaxy Fold eredetileg áprilisra tervezett megjelenésével kapcsolatban még mindig csak annyit tudni, hogy valamikor jön, „a következő hetekben”, de a pontos dátumot nem.

Múlt hónapban a Trump adminisztráció 70 kínai céget tett feketelistára, köztük a Huaweit is, ezzel megakadályozva, hogy amerikai cégek szoftver/hardvert exportálhassanak nekik. Ennek eredményeként a Google, az Intel, a Broadcom és a Qualcomm is felfüggesztette üzleti kapcsolatát a kínai vállalattal.

A Huawei szóvivője szerint a Mate X megjelenésének csúsztatása ezzel nincs semmilyen összefüggésben, arról van szó csupán, hogy a készülék kijelzőjén szeretnének még finomítani. Persze a legégetőbb kérdés, hogy ha megjelenik a mobil, milyen operációs rendszer lesz rajta, hiszen az Android licencekre már nem tarthatnak igényt, és ilyen téren eléggé kétes a hajtogatható modell sorsa.

Agyzsibbasztó áron jön a Samsung összehajtható képernyős mobilja
Több mint félmillió forintba kerül a Samsung szerint forradalmat indító összehajtható Galaxy Fold.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik