Tech

Féltjük az időseket az interneten

A technológia a mindennapi élet részévé vált, és ez nem csak a fiatal generációra vonatkozik. A Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég új globális kutatása, amelyhez Magyarországon is reprezentatív felmérést végeztek, megmutatja, hogy létezik generációs szakadék azok között „akik tudják és képesek” használni a technológiát, illetve az új elektronikus készülékeket otthon a mindennapok során, és azok között, akik úgy érzik, lemaradtak és kihívást jelent nekik minden egyes újabb feladat.

Az 55 év feletti magyar válaszadók majdnem háromnegyede (70,7%) a „felszabadító”, „lehetőségeket teremtő” kifejezésekkel jellemezné a modern technológiát, mégis közel felük állítja, hogy nagyon keveset vagy semmit sem tud a használatáról és működéséről.

Segítségért leginkább családtagjaikhoz (70%) fordulnak és záporoznak a „Meg tudnád javítani a telefonom?” vagy a „Meg tudnád nézni és újraindítani a routert?” kérdések.

Ez pedig odavezetett, hogy ma már a 17-54 éves korosztály 64,8%-a aggódik szüleiért.

Utóbbiak közül 29,6%  attól tart, e-maileken keresztül pénzt csalnak ki felmenőiktől, 18,5% azért nyugtalankodik, hogy nem tudnak interneten banki ügyeket intézni nélküle, 15% fél, hogy online védelmük nem megfelelő, míg 12% aggódik, következő látogatásuk során újabb feladatok várnak rájuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik